El hombre es, a la vez, un ser solitario y un ser social. Como ser solitario, procura proteger su propia existencia y la de los que estén más cercanos a él, para satisfacer sus deseos personales, y para desarrollar sus capacidades naturales. Como ser social, intenta ganar el reconocimiento y el afecto de sus compañeros humanos, para compartir sus placeres, para confortarlos en sus dolores, y para mejorar sus condiciones de vida. El individuo puede pensar, sentirse, esforzarse y trabajar por sí mismo; pero él depende tanto de la sociedad –en suexistencia física, intelectual y emocional– que es imposible concebirlo, o entenderlo,fuera del marco de la sociedad. Es la “sociedad” la que provee al hombre de alimento,hogar, herramientas de trabajo, lenguaje, formas de pensamiento, y la mayoría delcontenido de su pensamiento; su vida es posible por el trabajo y las realizaciones de los muchos millones en el pasado y en el presente que se ocultan detrás de la pequeña palabra “sociedad”.
Albert Einstein, "Por qué el socialismo?" el maig de 1949.
3 comentaris:
Jo crec que l'ésser humà ja és un ésser social des del moment en que neix, ja que necessita l'ajuda d'altres persones (com és el cas dels pares) per poder satisfer les seves necessitats més bàsiques.
Seguint la mateixa línea, crec que comforme ens anem fent grans, continuem necessitant de les persones per aconseguir les nostres pròpies metes i així autorealitzar el nostre ésser solitari.
Per tant, crec que som éssers socials com a conseqüència de ser éssers solitaris.
Totalment d'acord en la frase final. Crec que els ésser humans ens movem per instint i un dels més bàsics és el de convivència per conveniència.
M'encanta la teva deducció.
En definitiva, necessitem als atres per egoisme i per necessitat.
Una de les conductes bàsiques que tenim les persones és l'afilicació, busquem la companyia dels atres perquè això mos garanteix la NOSTRA supervivència. i la NOSTRA autorrealització. Així aconseguim los NOSTRES objectius, que tots sols no aconseguiriem. Tamé mos permet incrementar la NOSTRA autoestima.
Estar en los atres mos ajuda a reduir les NOSTRES pors, les NOSTRES necessitats sexuals i sentimentals i també aconseguim diversió.
I despues de tot això no voldira creure, com diu Freud, que tamé ajudem als atres per reduir lo NOSTRE malestar. Per que això si que siria lo colmo de l'egoisme!
Publica un comentari a l'entrada